Slováci v NHL - 34/2014

24. 08. 2014, 14:30 » Slováci v NHL - Autor: Peter Drozd

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Uplynulá sezóna sa pre neho skončila už vo februári. V druhom zápase na olympijskom hokejovom turnaji v Soči nedohral slovenský hokejista Tomáš Kopecký zápas proti Slovinsku po tvrdom zákroku obrancu Kovačeviča. Diagnóza? Otras mozgu. 32-ročný útočník Floridy Panthers sa o to viac nevie dočkať začiatku novej sezóny.

„Mám za sebou najhoršiu sezónu v kariére. Už som to však hodil za hlavu a snažil som sa celé leto čo najlepšie pripraviť na nový ročník. Aj preto som začal s tréningom skôr, oproti ostatným chalanom z NHL a od začiatku augusta už chodím aj na ľad. Aj tie tréningy sú intenzívnejšie, cítim hlad po hokeji, keďže som mal takú dlhú prestávku. Chvalabohu som už zdravotne fit, síce som mal dva otrasy mozgu, ale absolvoval som polročnú pauzu, čo je dosť dlhý čas na vyliečenie. Už sa teším na zápasový adrenalín a novú sezónu, v ktorej bude cieľom Floridy postúpiť do play off,“ uviedol Kopecký.

Dvojnásobný víťaz Stanley cupu už odletel do zámoria, kde bude pokračovať v príprave na septembrový predsezónny prípravný kemp Panthers.

Kopecký vstupuje do posledného roku zo štvorročného kontraktu s Floridou a tak bude chcieť predviesť, že hokej hrať nezabudol a zabojovať o novú zmluvu. Po sezóne sa totiž stane neobmedzeným voľným hráčom.