Thompson vynechá po operácii 5 až 6 mesiacov

14. 06. 2015, 12:00 » Informace z klubů - Autor: Martin Sovič

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Center Anaheim Ducks Nate Thompson bude tímu chýbať nasledujúcich 5-6 mesiacov po tom, čo podstúpil operáciu ľavého ramena. Thompson bol operovaný vo štvrtok a Ducks o jeho stave informovali v piatok.

Thompson zmešká časť novej sezóny po tom, čo hral s vážnym zranením za šampióna Pacifickej divízie, ale Ducks nezvládli finále Západnej konferencie a po sérii s Chicagom Blackhawks odišli so sklonenými hlavami a porážkou 3-4 na zápasy.

Thompson odohral v tohtoročných vyraďovacích bojoch 12 zápasov so ziskom 6 bodov (2 góly a 4 asistencie), v priemere trávil na ľade 15 minút na zápas, pričom bol centrom tretieho útoku.

Anaheim získal Thompsona z Tampy Bay Lighting za dve voľby v drafte a v kalifornskom tíme dostal úlohu obojsmerného hráča. V sezóne zaznamenal dovedna 18 bodov a zinkasoval 39 trestných minút v 80 zápasoch. Strelil síce len päť gólov, ale tri z nich mali prívlastok víťazný.

Nate Thompson
NATE THOMPSON ANA
Centr
Play off 2014/15
GP: 12 | G: 2 | A: 4 | Body: 6
Střely: 13 | +/-: 5
Americký útočník, ktorý v októbri oslávi svoje 31. narodeniny, má platnú zmluvu ešte na dve sezóny s ročným zárobkom 1,6 milióna dolárov. Rodák z Aljašky si už zahral aj za Boston Bruins, New York Islanders predtým, ako strávil 4 a pol sezóny v drese Bleskov z Tampy.

Počas jeho zranenia sa môžu v dobrom svetle ukázať mladí centri Richard Rackell a Chris Wagner. Ducks majú aj možnosť nájsť dočasnú adekvátnu náhradu na trhu s voľnými hráčmi.