Laine znovu valcuje: 5 gólov za jeden zápas!

25. 11. 2018, 15:00 » Informace z klubů - Autor: Kristína Pastorková

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
STL ST LOUIS - WPG WINNIPEG 4:8 (2:2, 0:4, 2:2)

Minulú noc, Winnipeg Jets vyhrali v St.Louis nad Blues 8:4. Nie že to je samo o sebe ponižujúca prehra, ale hráči i fanúšikovia Blues sa museli pozerať na to, ako Patrik Laine strelil 5 gólov.

Naposledy sa to podarilo Johanovi Franzenovi, kedy 2. februára 2011 v drese Detroitu skóroval do brány Ottawy celkom 5 krát (detail tohto zápasu). Preto sa, pochopiteľne, o tejto výhre nad Blues rozpráva ako o ťaháku sobotňajšej noci. Okrem Laineho, ďalší dvaja hráči strelili hattrick v túto noc a to Andreas Johnsson (Toronto) a Jake Guentzel (Pittsburgh), ale proti piatim gólom Laineho jednoducho ostali zatienení.

Patrik Laine
PATRIK LAINE WPG
Pravé křídlo
Základní část 2018/19
GP: 22 | G: 19 | A: 3 | Body: 22
Střely: 90 | +/-: -2
,,Zdá sa mi, že každý raz, kedy som sa dotkol puku, išiel presne tam, kde som chcel,” vyjadril sa Laine, ktorý mal 100% úspešnosť striel, ,,Bol to proste veľmi vydarený večer. Tak skoro sa to znova nestane ale myslím si, že to bol veľmi úspešný zápas aj pre mňa aj pre mojich parťákov v lajne.”

Týmto päťbodovým zápasom sa Laine jedným veľkým skokom ocitol na čele gólových strelcov ligy. Dohromady ich strelil už 19, pričom mu Jeff Skinner s 18 gólmi dýcha na krk. Zdá sa, že sa Laine konečne strelecky preberá do takej formy ako sa od neho očakáva, ale Skinner zažíva vrchol svojej kariéry, takže súboj o Maurice Richard Trophy bude ešte veľmi napínavý, najmä hľadiac na Ovechkina a Pastrňáka, ktorý majú tiež už po 17 gólov.