Blíži sa návrat Erika Karlssona do zostavy?

17. 03. 2019, 20:00 » Novinky - Autor: Denis Masaryk

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Mediální partner článku: San Jose Sharks CZ/SK

Píše sa polovica februára, a fanúšikovia Sharks sa už nemôžu dočkať na návrat svojho elitného obrancu Erika Karlssona do zostavy. Všetko ide podľa plánu. Teda aspoň zo začiatku. Švédsky zadák hrá ako o život, a ďalším komplikáciám nič nenasvedčuje. O to väčšie je ale prekvapenie fanúšikov San Jose, keď sa dozvedia, že ich miláčik nemôže nastúpiť do ďalšieho zápasu. A dôvod? Obnovené zranenie triesla, tento krát len v inej časti.

Erik Karlsson
ERIK KARLSSON SJS
Obránce
Základní část 2018/19
GP: 52 | G: 3 | A: 42 | Body: 45
Střely: 167 | +/-: 3
Asi si viete prestaviť nemohúcnosť fanúšikov, vedenia, a predovšetkým samotného 28-ročného Švéda. Obnovené zranenia bývajú o dosť závažnejšie, a tým pádom sa aj omnoho dlhšie liečia. Bohužiaľ, inak tomu nebolo ani v tomto prípade. Posledný zápas ktorý Erik odohral, bol 27. 2. proti Bostonu. A to už je naozaj doba. Nebuďme ale zbytočne pesimistický, a poďme sa radšej pozrieť na hru žralokov bez ich elitného beka.

Voľné miesto v prvej obrane skvelo využil český zadák Radim Šimek, ktorý svojimi výkonmi rozhodne nesklamal, a potešil oko nielen českého fanúšika. Ale povedzme si na rovinu, Karlsson je Karlsson...

Ďalšou z pozitívnych správ pre priaznivcov Sharks sú rozhodne výsledky z posledných zápasov. Aj bez svojej defenzívnej hviezdy dokázali vyhrať 6 z 8 posledných stretnutí, a priemerne inkasovali 2,3 gólu na zápas. To sú viac ako prijateľné čísla.

A čo samotný návrat Erika Karlssona?

Vyzerá, že všetko je na dobrej ceste. Erik už počas tréningov zarezáva na ľade aj so svojimi spoluhráčmi. O zlepšujúcom sa stave svedčia aj slová kouča Petra DeBoera. "Dobré znamenie. Na ľade to bolo bez komplikácií, nič ho nebolelo. Samozrejme sa zatiaľ jedná len o prvý krok, a jeho návrat aktuálne ešte nie je reálny. Ale je to skvelý prvý krok," nechal sa počuť lodivod žralokov.

A vy, milý fanúšikovia NHL, sa rozhodne máte načo tešiť. My sa tešíme taktiež, a veríme, že nepríde ďalšie obnovenie zranenia triesla, ktoré by už mohlo mať dopad nielen na samotnú hru San Jose v play off, ale prinajhoršom aj na celú Karlssonovu bohatú kariéru.



Erik Karlsson je cenným článkem sestavy Sharks a všichni doufají, že se na led vrátí co nejdříve.